Loma asunnon ostaminen ja omistaminen – infopaketti

Loma-asunnon ostaminen

Garantia Resorts rakennuttaa loma-asuntokohteita, joista kuka tahansa voi hankkia itselleen loma-asunnon. Loma-asunnon hankkiminen Garantia Resortsilta on helppoa ja joustavaa. Loma-asunnot myydää 1/6-osuuksina, jolloin pienelläkin panostuksella pääsee mukaan loma-asunnon omistajaksi upeaan kohteeseen ja saa käyttöönsä 8-9 lomaviikkoa / vuosi. Osuuksia voi myös ostaa useista eri asunnoista ja näin laajentaa esimerkiksi vuokratuoton mahdollisuudet. Mikäli taas haluaa kokonaan oman loma-asunnon, sekin on mahdollista hankkimalla samasta asunnosta kaikki kuusi osuutta. Tällä konseptilla loma-asunnon hankinta on joustavaa ja monenlaiselle elämäntilanteelle ja kukkarolle sopivaa.

Loma-asunnon omistamisen voi hyödyntää oman käytön ohella myös sijoituksena ja vuokrata asuntoa eteenpäin Garantia Resortsin kautta, mutta annamme ostajille mahdollisuuden hoitaa vuokrausta myös itse.  Garantia Resortsin hoitaessa vuokraustoiminta on asunto aina valmiina ja huollettuna seuraavalle lomailijalle. 

Loma-asunnon osaomistus (1/6-osuus)

Garantia Resortsin loma-asunnot myydään 1/6-osuuksilla, jolloin oman loma-asunnon omistukseen on mahdollisuus pienemmälläkin panostuksella. Pääset jo yhden osuuden omistajana nauttimaan lomailusta 8–9 viikkoa vuodessa. Lomaviikot määräytyvät sen mukaan minkä viikkosarjan päätät ostaessa valita. 

Osuuksia voit ostaa joko yhdestä tai useammasta loma-asunnosta, ja tietenkin vapaasti valitsemasi määrän. MIkäli haluat omistaa asunnon kokonaan itse, niin tämä on mahdollista hankkimalla kaikki kuusi osuutta kyseisestä asunnosta.

Lomaviikot voit käyttää kaikki itse tai antaa esimerkiksi osan vuokrattavaksi Garantia Resortsin kautta. Vuokraustoiminnasta lisää alla sekä kohteen ladattavassa esitteessä.

Esitteessä on kattava info -paketti, jossa kerrotaan lisää loma-asunnon ostamisesta, omistamisesta sekä vuokraamisesta. 

Meiltä saat myös kohteen tarkempia materiaali- ja sisustustietoja sähköpostitse tilaamalla: toimisto@garantiarakennus.fi

 

 

 

 

Loma-asunnon OSTAMINEN

Loma-asunnon ostaminen tapahtuu vastaavalla tavalla kuin uudiskohdeasunnon ostaminen. Ensin tehdään haluamasta osuudesta varaus ja sen jälkeen viralliset kauppakirjat.  

Loma-asuntojemme myyntihinta on kokonaan velatonta. Kauppakirjat kohteesta laaditaan perinteiseen tapaan, kun kohteen osakekannasta on riittävä määrä varattuna.

Tämän jälkeen loma-asunnon kauppakirjan mukaista myyntihintaa maksetaan rakentajalle rakentamisen edetessä erillisen työvaiheita noudattavan maksuerätaulukon mukaisesti. 

 

 

Kuinka loma-asunnon ostaminen etenee?

1

Varaus

Loma-asunnosta tehdään varaussopimus ja maksetaan varausmaksu 2 000 € / varattu osuus.

2

kauppakirjat

Kun varauksia kohteesta on vaadittu määrä, tehdään varaajien kanssa viralliset kauppakirjat. 

3

Rakennustyöt alkavat

Ota rennosti sillä aikaa, kun me huolehdimme rakennustöistä.

4

Maksuerät

Ostajalle lähetetään kauppahinnan maksuerälaskut päivättynä rakennusaikataulun pohjalta. Ostaja maksaa asunnon myyntihintaa rakentamisen etenemisen mukaan.

5

Kohde valmistuu

Kohteen valmistuminen ja luovutus ostajille. Samalla myös koko kauppahinta on maksettu myyjälle. 

6

Nauti uudesta loma-asunnostasi ja siitä saatavasta vuokratuotosta!

Loma-asunnon omistaminen – mitä kaikkea se tarkoittaa?

Garantia Resortsin loma-asunnot ovat täysin valmiiksi varusteltuja, ja aina sinulle käyttövalmiiksi laitettuja. 

Asuntojen lisäksi yhtiöistä pidetään laadukkaasti huolta. Kaiken tämän helpon ja huolettoman lomailun saat ostaessasi loma-asunnon meiltä.

Loma-asuntojen ylläpidosta maksetaan kuukausittain hoitovastiketta, kuten tavallisessa asunto-osakeyhtiössä. Hoitovastike pitää sisällään asuntojen sekä kiinteistöjen huollon ja ylläpidon sekä pihojen huollot kesät talvet. Sinun ei siis tarvitse huolehtia nurmenleikkuusta kesällä, lumitöistä talvella tai mistään kiinteistön korjaustöistä – kaikki nämä hoidetaan puolestasi. Hoitovastikkeeseen sisältyy myös tontin vuokrakulu sekä yksi autopaikka  asuntoa kohti ja varaston käyttö loman aikana. Lisäksi pihaan tulee sähköautojen latauspaikkoja asukkaiden käyttöön (ennakkovaraus). 

Hoitovastike on kohteissamme poikkeuksellinen; se sisältää täyden palvelun konseptin, jolloin asunto-osuuksien omistajille ei tule yllättäviä lisäkuluja asuntoon liittyen. Vastike sisältää  tavanomaisten yhtiön kulujen lisäksi myös asuntoon kohdistuvat kulut kuten vakuutukset, sähkön, veden, huolto- ja korjauskulut sekä täyden ylläpidon (mm. lomailijoiden vaihtuessa loppusiivous asunnossa). 

Hoitovastikkeen suuruus pohjautuu omistamasi asunnon neliöihin ja sitä maksetaan kuukausittain yhtiölle omistamasi osuuden tai osuuksien mukaan. 

Vastikkeista lisää mm. esitteessä

loma-asunto sijoitusasuntona

Vuokraustoiminta – tuottavaa omistamista

Hyvällä paikalla suositussa lomakohteessa sijaitseva loma-asunto on myös erinomainen sijoitus. Esimerkiksi Himos on suosittu vuokrakohde ympäri vuoden, jossa laadukkaiden loma-asuntojen kysyntä on kovaa.

Omistitpa sitten yhden tai useamman osuuden loma-asunnosta, voit vuokrata haluamiasi viikkoja helposti ja luotettavasti Garantia Resortsin kautta. Me hoidamme vuokraamisen puolestasi, jolloin toiminta on huoletonta ja yksinkertaista. Vuokrauksen hinta määritellään valmiiksi Garantia Resortsin toimesta alueen muu hintataso sekä sesongit aina huomioiden. Vuokrauksesta laaditaan kaupanteon yhteydessä erillinen operaattorisopimus. Tämän voi tehdä myöhemminkin, mikäli ei vielä tässä vaiheessa osaa sanoa aikooko osuuttaan vuokrata kauttamme.

 Operaattorisopimus pitää sisällään vuokraukseen sisältyvien toimenpiteiden sekä toimeksiannon lisäksi mm. puhtaat liinavaatteet valmiiksi sänkyihin pedattuna. Operaattorikustannus Garantia Resortsilla on 20 % vuokrauksen hinnasta. Huom! Operaattorisopimus kauttamme sisältää huomattavasti enemmän toimintaa kuin monilla muilla toimijoilla! 

Loma-asunto-osuuksiin sijoittaminen on helppoa ja vaivatonta eikä vaadi omistajaltaan tavallisen vuokraustoiminnan teetättämää työtä. Olisiko nyt siis aika vaihtaa perinteinen asuntosijoittaminen kasvaviin lomakeskuksiin?

Kiinnostuitko?

Kiinnostuitko loma-asunnosta tai haluatko kuulla lisää Garantia Resortsista?
Laita meille viestiä, niin palaamme asiaan pikimmiten!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.