Loma asunnon ostaminen ja omistaminen – infopaketti

Loma-asunnon ostaminen

Garantia Resortsin loma-asunnot rakennetaan myyntiin. Loma-asunnon voi hankkia kahdella eri tavalla. Voit ostaa loma-asunto-osakkeen, jolloin omistat ostamasi loma-asunnon kokonaan, tai vaihtoehtoisesti voit hankkia 1/6-osuuden valitsemastasi loma-asunnosta (ns. aikaosuusasunto), jolloin sinulla on oikeus lomailuun joka kuudes viikko vuoden aikana. Voit myös hankkia osuuksia useista eri asunnoista valintasi mukaan. Näin loma-asunnon hankinta on joustavaa ja monenlaiseen elämäntilanteeseen sopivaa.

Loma-asunnon omistamisen voi hyödyntää oman käytön ohella myös sijoituksena ja vuokrata asuntoa eteenpäin Garantia Resortsin kautta.

Loma-asunnon kuudesosaomistus

Garantia Resortsin loma-asuntoja on mahdollisuus ostaa myös 1/6-osuuksilla, jolloin oman loma-asunnon omistukseen on mahdollisuus pienemmällä panostuksella. Pääset kuitenkin nauttimaan lomailusta joka kuudes viikko vuosittain, eli yhteensä 8–9 viikkoa vuodessa. Kuudesosan ostamalla pääset valitsemaan, minkä viikkosarjoista haluat itsellesi. Viikkosarjoja on siis kuusi kappaletta (1/6-osuudet), ja jokainen sarja käsittää tietyt viikot vuoden aikana.

Osuuksia voit ostaa joko yhdestä tai useammasta loma-asunnosta, ja vapaasti valitsemasi määrän. Lomaviikot voit käyttää kaikki itse tai antaa esimerkiksi osan vuokrattavaksi Garantia Resortsin kautta.

Loma-asunto-osake

Garantia Resortsin kohteesta voit hankkia myös kokonaan oman loma-asunnon, joka on täysin sisustettu ja varusteltu valmiiksi sinulle. Loma-asunto on aina käyttövalmiina, ja oman käytön lisäksi voit antaa haluamasi viikot vuokrattavaksi Garantia Resortsin kautta. Voit itse päättää, mitkä viikot lomailet loma-asunnossasi ja mitkä viikot haluat vuokrata. Vuokraaminen ei ole pakollista, mutta se tuo hyvän lisätulon omistamiselle. Saat siis itse päättää miten haluat loma-asunnon käytön hyödyntää.

Loma-asunnon hinta

Loma-asunnon ostaminen tapahtuu vastaavalla tavalla kuin uudiskohdeasunnon ostaminen. Loma-asuntojen myyntihinta on kokonaan velatonta, olipa sitten kyse kuudesosan tai kokonaisen loma-asunto-osakkeen ostamisesta. Kauppakirjat kohteesta laaditaan perinteiseen tapaan, kun kohteen RS-turva-asiakirjat on asetettu ja kohteen osakekannasta on riittävä määrä varattuna. Tämän jälkeen loma-asunnon kauppakirjan mukaista myyntihintaa maksetaan rakentajalle rakentamisen edetessä erillisen työvaiheita noudattavan maksuerätaulukon mukaisesti. 

Kuinka loma-asunnon ostaminen etenee?

1

Varaus

Loma-asunnosta tehdään varaussopimus ja maksetaan varausmaksu 2 000 € / varattu osuus tai 4000 € / loma-asunto-osake.

2

kauppakirjat

Kun varauksia kohteesta on n. 50 % ja RS-turva-asiakirjat on asetettu, tehdään varaajien kanssa viralliset kauppakirjat.

3

Rakennustyöt alkavat

Ota rennosti sillä aikaa, kun me huolehdimme rakennustöistä.

4

Maksuerät

Ostajalle lähetetään kauppahinnan maksuerälaskut päivättynä rakennusaikataulun pohjalta. Ostaja maksaa asunnon myyntihintaa rakentamisen etenemisen mukaan.

5

Kohde valmistuu

Kohteen valmistuminen ja luovutus ostajille. Samalla myös koko kauppahinta on maksettu myyjälle. 

6

Nauti uudesta loma-asunnostasi!

Loma-asunnon omistaminen – mitä kaikkea se tarkoittaa?

Garantia Resortsin loma-asunnot ovat täysin valmiiksi varusteltuja, ja aina sinulle käyttövalmiiksi laitettuja. Omistitpa sitten loma-asunnon kokonaan tai osuuksina, on loma-asunto samalla tavalla varusteltu ja saapumistasi varten valmiina odottamassa. Asuntojen lisäksi yhtiöistä pidetään aina huolta. Kaiken tämän helpon ja huolettoman lomailun saat ostaessasi loma-asunnon meiltä.

Loma-asuntojen ylläpidosta maksetaan hoitovastiketta, kuten tavallisessa asunto-osakeyhtiössä. Hoitovastike pitää sisällään asuntojen sekä kiinteistöjen huollon ja ylläpidon sekä siivoukset. Sinun ei siis tarvitse huolehtia loppusiivouksesta lomasi jälkeen, lumitöistä talvella tai mistään korjaustöistä – kaikki nämä hoidetaan puolestasi. Hoitovastikkeeseen sisältyy myös tontin vuokrakulu sekä yksi autopaikka asuntoa kohti.
Hoitovastikkeen suuruus pohjautuu omistamasi asunnon neliöihin.

loma-asunto sijoitusasuntona

Vuokraustoiminta – tuottavaa omistamista

Hyvällä paikalla suositussa lomakohteessa sijaitseva loma-asunto on myös erinomainen sijoitus. Esimerkiksi Himos on suosittu vuokrakohde ympäri vuoden, jossa laadukkaiden loma-asuntojen kysyntä on kovaa.

Olitpa sitten ostanut kokonaisen loma-asunnon tai osuuksia loma-asunnoista, voit vuokrata haluamiasi viikkoja helposti ja luotettavasti Garantia Resortsin kautta. Me hoidamme viikkojen vuokraamisen puolestasi, jolloin toiminta on huoletonta ja yksinkertaista. Sinun ei tarvitse kuin ilmoittaa meille, mitkä viikot päätät vuokrata. Vuokrauksen hinta määritellään valmiiksi jo loma-asunnon oston yhteydessä. Tällöin laaditaan myös sopimukset loma-asunnon operaattoritoiminnasta Garantia Resortsin kanssa. Operaattorisopimus pitää sisällään hoitovastikkeeseen sisältyvien toimenpiteiden lisäksi vuokraustoiminnan toimeksiannon hintoineen.

Loma-asunto-osuuksiin sijoittaminen on helppoa ja vaivatonta eikä vaadi omistajaltaan tavallisen vuokraustoiminnan teetättämää työtä. Olisiko nyt siis aika vaihtaa perinteinen asuntosijoittaminen kasvaviin lomakeskuksiin?

 

Kiinnostuitko?

Kiinnostuitko loma-asunnosta tai haluatko kuulla lisää Garantia Resortsista?
Laita meille viestiä, niin palaamme asiaan pikimmiten!